Heimersheimer Chardonnay
Een mooie en bijzondere Chardonnay uit de Ahr. De wijn heeft een fris karakter maar heeft genoeg kracht door het verfijnde vinificatieproces. Hierdoor houdt de wijn naast haar frisse karakter ook voldoende fruitigheid en een aangename zuurgraad.
Wijn en spijs
De Deutzerhof Chardonnay past uitstekend bij een salade met gegrilde garnalen, Italiaanse antipasti of bij gebakken vis in een lichte saus.
Extra info
De Chardonnay-druif komt over de hele wereld voor. Meestal wordt hij stevig verwerkt met nieuw hout, waardoor het een breed karakter en zeer boterachtige smaken en aroma’s krijgt. De fijne fruittonen en de delicate zuurgraad gaan vaak verloren. In 1991 was Wolfgang Hehle de eerste die van de gelegenheid gebruik maakte om Chardonnay in het Ahrdal te laten groeien. In de wijngaarden in Lohrsdorf groeit de Chardonnay op lössgrond, die op leisteen verweringsgesteente ligt en met een licht kalkgehalte. In overeenstemming met het Deutzer Hof-principe “klasse in plaats van massa”, heeft de Chardonnay een opbrengst van slechts 45 hl / ha. De most wordt alleen opgeslagen in de nieuwe eiken vaten gedurende de langzame fermentatie van 4-6 weken. Vervolgens wordt de jonge wijn in de stalen tanks gedaan. Hierdoor behoudt de Chardonnay zijn frisheid, fruitigheid en aangename zuurgraad.