Blackadder Raw Cask Strathmill 2009 11 y
Geur
Limoen, kristalsuiker en citroensorbet vermengen zich met nootjes, vers gemaaid gras en gember.
Smaak
Kruidige vanille, nootmuskaat en fruitsalade gaan over in peper en gember.
Afdronk
Een verwarmende afdronk
De bottelaar
Blackadder
Blackadder gelooft in het bottelen van alleen de whisky’s die volledig natuurlijk zijn. Dus het in leven houden van de eeuwenoude tradities, waarbij ze eerst liefdevol gedistilleerd worden en over de jaren heen zorgvuldig ouder worden terwijl ze in de vaten liggen te rijpen. Achter Blackadder staat Robin Tucek, die samen met John Lamond co-auteur is van The Malt Whisky File. Alle Blackadder whisky’s zijn door hem persoonlijk geselecteerd.
Blackadder’s uitdaging is dan ook om alleen de zo natuurlijk mogelijke vaten te selecteren en te bottelen. Om dit te waarborgen geven ze hun whisky’s alleen een lichte filtratie. Op die manier kunnen zij voorkomen dat er deeltjes van het vat in de fles terecht komen. Blackadder Raw Cask whisky’s zijn echter helemaal niet gefilterd. Alle Blackadder whisky’s zijn single cask bottelingen. Dit geldt ook voor whisky die gebotteld zijn onder alle internationale Blackadder labels, zoals ABERDEEN DISTILLERS, CLYDESDALE ORIGIONALS en CALEDONIAN CONNECTIONS whisky. Elk vat is anders en uniek. Hierdoor is er een enorm complex en gevarieerd aanbod van verschillende whisky’s beschikbaar om uit te kiezen voor hun klanten.
Elk vat wordt gekozen omdat het één van de beste voorbeelden is van zijn soort en leeftijd. Geen enkel vat whisky is ooit precies gelijk geweest aan een ander, omdat zowel de aard van het eikenhout dat wordt gebruikt als de omstandigheden waaronder het wordt opgeslagen invloed hebben op de uiteindelijke spirit die wordt geproduceerd. Blackadder is daarom in staat om de meest uiteenlopende smaken whisky’s aan te bieden.
Om uw genot van al deze uitzonderlijk mooie single malt whisky’s te verhogen, raadt Blackadder u aan om een kleine hoeveelheid water toe te voegen aan de spirit. Dit zal u helpen te genieten van de vele complexe smaken die hierbij los komen in elk glas. Je kunt hiervoor goede kwaliteit kraanwater of gebotteld water gebruiken, met uitzondering van sprankelend of mineraalwater en kraanwater waar veel chloor in zit. Het is beter om geen ijs toe te voegen, want hierdoor koelt de spirit snel af en dat vermindert de afgifte van de natuurlijke smaken.
Zie voor meer informatie:
Blackadder Raw Cask Strathmill 2009 11 y