Masca del Tacco lu Rappaio Primitivo di Manduria 2022
De wijn rijpt op de schil gedurende 20-30 dagen onder gecontroleerde temperatuur. Vervolgens nog 3-6 maanden in Franse vaten. hierdoor komen de geuren en aroma’s van jam en rood fruit met een beetje kaneel. De smaak is zacht en complex tegelijk. Vol en krachtig met hints van zwart fruit, kruiden en vanille.
Wijn en spijs
Heerlijk bij pittige kazen, pasta met rode sauzen, ragout, gegrild rood vlees en wild gerechten.
Extra info
Masca del Tacco Primitivo di Manduria is gemaakt van 100% Primitivo druiven. Deze Lu Rappaio is opgroeit in het warme wijngebied Salento. Hier worden de druiven met alle zorg verbouwd en vervolgens met de hand geplukt en geselecteerd. Bij het wijnhuis Masca del Tacco staan traditie, identiteit en territorium hoog in het vaandel. Gevolgd door passie, toewijding en ervaring. Ze maken gebruik van lokale druiven en de potentie van de bodem, waardoor de wijnen zowel moderne als unieke historische uitdrukking hebben.