Rosso di Montalcino
Deze Rosso di Montalcino is een prachtige, elegante, sappige wijn met volle smaken van rood en zwart fruit. Kruidige tonen en een fijne lange afdronk.
Wijn en spijs
Deze prachtige Rosso di Montalcino van Fattoi is heerlijk te drinken pasta’s, kip, paddestoelen en truffels, stevige risotto’s en gerechten van varkensvlees of kalfsvlees. Heel breed inzetbaar dus, en een waar genot om te drinken!
Extra info
Ontkurk de fles minstens 1 a 2 uur voor het serveren. Het wordt aanbevolen om deze wijn te decanteren, zodat de wijn goed belucht is.
De wijngaarden voor deze wijn liggen op 350m boven zeeniveau, op een zuidelijke helling. De wijnstokken zijn 15 jaar oud. De oogst van de Sangiovese druiven gebeurd in de eerste dagen van oktober. Na de vergisting in stalen tanks gaat de wijn voor 8 maanden op eikenhouten vaten. Zo’n 3 maanden voor de verkoop wordt de wijn gebotteld.